Dinsdag 11 april is het Buitenlesdag

utrecht. Buitenlesdag. Nederlandse taallesOp dinsdag 11 april vindt de Nationale Buitenlesdag plaats. Op deze dag worden leerkrachten aangemoedigd om buiten, op het schoolplein, les te geven. Onderzoek heeft aangetoond dat les krijgen in de buitenlucht, een positieve bijdrage levert aan de leerprestaties van kinderen. Naast deze positieve bijdrage is het natuurlijk ook heel leuk om op het schoolplein les te krijgen!

Weet je niet zo goed wat je buiten voor les kunt geven? Meld je dan aan en ontvang gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Naast deze uitgewerkte lessen is het ook mogelijk om een gastles op het schoolplein te ontvangen. Wat dacht je van een leuke IVN vogelexcursie of het kabouterpad in de schoolomgeving? Ook is het mogelijk om op deze dag een excursie te volgen bij de Natuurtuin Goffert, Vereniging Nederlandse Cultuurlandschappen of Hortus Nijmegen. Deze activiteiten zijn te boeken via de digitale NME-planner.

Doe je mee aan de Buitenlesdag? Wij ontvangen graag jou ervaring met een leuke foto! Dit zouden we willen plaatsen op onze website, om andere scholen te inspireren en ervaringen met elkaar te delen. Je kunt contact met ons opnemen via nme@debastei.nl.

Foto: Tamara Reijers