Deelnemers

Staatsbosbeheer zet zich in voor een natuurlijke leefomgeving waarmee mensen zich verbonden voelen, die bescherming biedt aan waardevolle planten en dieren en waar plaats is voor beleving en benutting. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer ‘beschermen, beleven en benutten’ klaar voor de toekomst waarin ze mensen wil betrekken bij de natuur die hen raakt.

In het centrum van Nijmegen en op loopafstand van natuurgebied de Gelderse Poort ligt het Natuurmuseum. Hét startpunt voor een dagje uit in de wildernis van rivier en heuvels, met bevers, wilde paarden, vogels, reeën, das en zwijn. Want wie binnen kijkt, ziet buiten meer! Met verrassende, interactieve  tentoonstellingen en activiteiten zoals veldlessen, natuurtochten en ganzenexcursies wil het museum mensen enthousiast maken voor de natuur

Aan de Nijmeegse Waalkade, aan de voet van het oude Valkhof ligt een geheimzinnig bouwwerk: De Stratemakerstoren. Een unieke vestingtoren uit het begin van de 16e eeuw die pas in 1987 is herontdekt en toen zijn geheimen prijsgaf: onderaardse gangen met nissen waarin destijds kanonnen stonden opgesteld om de nabije stadspoort “De Veerpoort” te verdedigen. In het museum zijn wisselexposities met betrekking tot de historie van de vestingstad Nijmegen.

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laat het IVN jong en oud de natuur van dichtbij beleven. IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Op scholen, in Nationale Parken en in hun eigen buurt. Dit doet het IVN met zo’n twintigduizend betrokken leden en een enorm netwerk van groene professionals.