Gratis knikkertegel bij deelname Landelijke Opschoondag

NLSchoon_OpschoondagOp zaterdag 25 maart vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Als school kun je hieraan deelnemen door in de week van de Landelijke Opschoondag een opruimactie te houden. Ga met je leerlingen aan de slag om het zwerfafval rond de school op te ruimen en ontvang als beloning een gratis knikkertegel van gerecycled plastic.

knikkertegel-1Elke tegel is gemaakt van ongeveer 3 kilo weggegooid plastic en daarmee is elke tegel een uniek kunstwerk op het schoolplein! Je ziet in de vrolijke stoeptegels de vormen en kleuren van het gebruikte plastic en daarom zijn ze allemaal anders. De knikkertegel vormt een klein kunstwerk dat kinderen kunnen gebruiken en ze helpt herinneren wat voor moois je met afval kunt doen.

Aanmelden voor de Landelijke Opschoondag kan via www.supportervanschoon.nl. Wij blijven graag op de hoogte van jullie deelname.

In Nijmegen staat dit jaar het thema ‘Duurzaamheid’ centraal, waardoor er extra aandacht wordt geschonken aan educatief aanbod met dit thema. Uiteraard valt hier ook aanbod gerelateerd aan ‘afval’ onder. De opschoondag kan aanleiding zijn om met leerlingen een de slag te gaan met het lespakket van Madame Poubelle, afvalonderzoekjes te doen in de klas, of ga op excursie naar bijvoorbeeld de Dar of de ARN.

Foto’s: afkomstig van www.supportervanschoon.nl