NME projecten

Duurzaamheid 2017

In het jaar 2017 staat de educatie in Nijmegen in het teken van het thema duurzaamheid. Dit jaar stellen we de beschikbare middelen uit ons bestand met dit thema kosteloos ter beschikking aan de scholen in Nijmegen. Hiermee werken we toe naar het jaar 2018; waarin Nijmegen zichzelf de Green Capital of Europe mag noemen.

eco-school-321x209

Thema: Duurzaamheid
Voor: Primair en voortgezet onderwijs
Wat: Voorlichting, activiteiten. projecten, lesmateriaal en gastlessen.

Meer informatie

Plastic Soup 2016

Dit themajaar is inmiddels afgesloten.

In Nijmegen is het in 2016 het Plastic Soup jaar. Dit jaar stellen we de beschikbare middelen uit ons bestand met dit thema kosteloos ter beschikking aan de scholen in Nijmegen. Dit themajaar is geïnitieerd vanuit de Lions Club Nijmegen.

Thema: Plastic Soup
Voor: Primair en voortgezet onderwijs
Wat: Voorlichting, wedstrijden, activiteiten, lesmateriaal en gastlessen.

Meer informatie

Kinderklimaatcampagne '2035: Onze toekomst'

In 2017 wordt de kinderklimaatcampagne ‘2035: onze toekomst’ georganiseerd. Basisschoolleerlingen in heel Gelderland kunnen meedoen aan deze actie met hun klas. In een volledig verzorgde les van een raadslid, wethouder of statenlid, praten leerlingen mee over hún toekomst.

kinderklimaatcampagne1

Thema: Duurzaamheid, klimaat
Voor: Primair onderwijs
Wat: Ontvang een volledig verzorgde les van een raadslid, wethouder of statenlid waarin leerlingen meepraten over het Gelders Energieakkoord

Meer informatie

Groene Voetstappen

Leerlingen worden bewust dat iedereen kan bijdragen aan een beter milieu, door lopend, fietsend of met de step naar school te gaan. Op deze manier proberen zij zoveel mogelijk Groene Voetstappen te verzamelen.

 

wereldbol

Thema: Klimaatproblematiek
Voor: Primair onderwijs
Wat: Projectweek met als doel zoveel mogelijk Groene Voetstappen te behalen met je school

Meer informatie