terug naar Operatie Steenbreek Lingewaard

Centrum Bemmel wordt stukje groener!

9 Juli 2021

In het centrum van Bemmel, hoek Dr. Poellstraat-Dorpsstraat, heeft de gemeente Lingewaard zo’n 90 m2 stenen vervangen door (toekomstig) GROEN!

Invasieve exoten: tuin er niet in!

11 März 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek Lingewaard onderschrijft de actie 'Invasieve exoten: tuin er niet in!' De campagne is een initiatief van o.a. stichting Floron

Fotoshoot voor Operatie Steenbreek Breedeweg

23 Februar 2021

We meldden het al: na Nijmegen en Lingewaard gaat Operatie Steenbreek ook aan de slag in Breedeweg. Een fotoshoot voor nieuw campagnemateriaal hoort daar natuurlijk bij.

jaarverslag Operatie Steenbreek 2020

Lingewaard in Steenbreek jaarverslag 2020

22 Februar 2021

Het campagneteam Operatie Steenbreek, dat vanuit De Bastei opereert, is in 2020 ook van start gegaan in de gemeente Lingewaard. Dat staat in het jaarverslag Operatie Steenbreek Nijmegen 2020.

Operatie Steenbreek Breedeweg

Stenen breken in Breedeweg!

3 Februar 2021

De groene vlek breidt zich steeds verder uit. Na Nijmegen en Lingewaard rollen we de campagne Operatie Steenbreek nu ook in Breedeweg uit!

roodborstje foto Michel Geven I Sjon.nl

Help vogels de winter door

19 Januar 2021

Na Blue Monday is het tijd voor een GROENE tuin! Geef je humeur een oppepper en ga tussen de buien door lekker aan de slag. Dat kan nu al door de vogels in je tuin de winter door te helpen.

Op naar een gezond en GROEN 2021!

18 Dezember 2020

Het Steenbreek team gaat met kerstreces. Maar niet zonder deze tip voor legaal vuurwerk in je tuin: de vuurpijl of ook wel de fakkellelie.

Eerste stenen opgehaald in Lingewaard

23 November 2020
De eerste stenen zijn eruit! Bewoners van Bemmel gaan tuin vergroenen en maken daarbij gebruik van het aanbod de stenen gratis op te laten halen.

Tuintip: laat het herfstblad liggen!

13 November 2020

Wil je tijd besparen én iets doen voor je tuinplanten, veel kleine diertjes en vogels? Laat afgevallen blad dan lekker tussen de planten in je tuin liggen!

Terugkijken: Steenbreek bij Groene Koppen

9 November 2020

Woensdag 14 oktober was campagneleider Ingrid Kerkvliet van Operatie Steenbreek Nijmegen | Lingewaard te zien in het tv-programma Groene Koppen van Omroep Gelderland.

Het najaar: een toptijd voor planten

8 Oktober 2020

Oktober is de maand van het vergeten tuinseizoen. Want het najaar is júist een heel geschikt plantseizoen. Dus woon je in Lingewaard en wil je je tuin vergroenen?

gifvrij groen

Natuur Dichtbij in Huissen

29 September 2020

Huissen heeft sinds kort een nieuwe werkgroep: Natuur Dichtbij. De leden van de werkgroep zetten zich in voor meer biodiversiteit in hun woonplaats.

Bloemen

Stenen breken in Lingewaard!

28 September 2020

Wij zijn blij en trots te kunnen melden dat we de campagne Operatie Steenbreek óók in de gemeente Lingewaard gaan uitrollen!