De Bastei is per direct op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies! Kijk in het menu hiernaast.

In mei opende De Bastei haar deuren aan de Waalkade in Nijmegen. Ons nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie is ontstaan door het samengaan van Natuurmuseum Nijmegen en museum de Stratemakerstoren. Beide musea zijn destijds opgericht door vrijwilligers en draaiden aanvankelijk ook volledig op vrijwillige inzet. Op dit moment werken er zowel betaalde krachten als vrijwilligers bij De Bastei. Vrijwilligers zijn nog steeds onmisbaar voor onze organisatie! Dankzij hen kunnen we meer werk verrichten, onze diensten aan het publiek optimaliseren en ruimere openingstijden aanbieden.

Staatsbosbeheer, IVN Rijk van Nijmegen en Rijkswaterstaat Oost-Nederland zijn partners en medebewoners van De Bastei. Samen met deze organisaties vertellen we het verhaal van de rivier de Waal en zoeken we de verbinding tussen cultuurhistorie en natuur. Dit gebeurt in de vorm van exposities, activiteiten, educatie en toeristische arrangementen.

Wie zijn wij?

Wij zijn een organisatie met een brede scope aan vaardigheden en kennis. We zijn blij als jij jouw ervaring en persoonlijke vaardigheden voor De Bastei inzet. We investeren graag in jouw deskundigheid en verwachten dat je bereid bent tot het volgen van onze introductiecursus, eventuele vervolgcursussen en trainingen-on-the-job. Je wordt begeleid door een van de afdelingshoofden of vaste medewerkers en de vrijwilligerscoördinator.  

Wij bieden je ruime gelegenheid om je goed in te werken. Daartoe stellen we in principe een proeftijd van drie maanden voor om van beide kanten te ervaren hoe de samenwerking bevalt.

Dus wil je als vrijwilliger je steentje bijdragen aan het nieuwe centrum De Bastei? Reageer dan op een van onze vacatures!

Natuurlijk kun je ook een open sollicitatie sturen via het contactformulier.