Operatie Steenbreek | Nieuws

Bezoek Waterschap Rivierenland

20 Februar 2020

Dinsdag 18 februari kwam het College van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Rivierenland op bezoek bij De Bastei. Wij mochten het gezelschap ontvangen voor een presentatie over onze campagne.

de Bastei
Qader shafiq

Nieuwe kleurrijke ambassadeur Qader Shafiq!

13 Februar 2020
Qader: 'Stenen breken betekent ruimte geven aan de ander. Dat begint met het verwijderen van tegels en plaats maken voor groen, zodat ruimte ontstaat voor het leven van mensen, planten en dieren.'
de Bastei

Op naar een groen Waterkwartier

10 Februar 2020

Het campagneteam van Operatie Steenbreek gaat ook de wijken in. Om samen met bewoners te kijken waar groene behoeften en mogelijkheden liggen. Zo ook in het Waterkwartier.

de Bastei

Feestelijke opening GROENE schoolplein

13 Januar 2020

Burgemeester Bruls heeft vrijdag 10 januari het GROENE schoolplein van Brede school De Lindenhoeve geopend. Het plein is veranderd in een groene oase.

de Bastei

Burgemeester opent GROEN schoolplein De Lindenhoeve

9 Januar 2020
Het schoolplein van Brede school De Lindenhoeve is veranderd in een groene oase. Het hoveniersbedrijf Weer Naar Buiten heeft samen met de leerlingen maar liefst 3300 tegels verwijderd en bomen en struiken geplant. Een prachtige Operatie Steenbreek actie: Stenen eruit, GROEN erin! Burgemeester Bruls opent vrijdag 10 januari het nieuwe schoolplein om 13.00 uur.
de Bastei

119.000 tegels maakten plaats voor GROEN!

17 Dezember 2019

Met de campagne Operatie Steenbreek Nijmegen behaalden we ook het tweede campagnejaar onze doelstelling: er zijn 119.000 tegels verwijderd uit de openbare ruimte, schoolpleinen en p

de Bastei

Steenbreker Martine Bourgy in de spotlight!

3 Dezember 2019
Operatie Steenbreek is een nieuwe rubriek rijker: Steenbreek portretjes! We laten bewoners die hun tuin of buurt vergroenen aan het woord. We schotelen je bij deze ons eerste Portret Steenbreker voor: Martine Bourgy! Zij haalde met hulp van Steenbreek 9 m2 steen uit haar tuin! Waarom? Lees verder..
de Bastei
Gerrie Sandman - operatie steenbreek

Puike geveltuintjes in de Pijkestraat

25 November 2019
Op woensdag 20 november zijn buurtbewoners gestart met een Steenbreekactie in de Pijkestraat in Nijmegen-centrum. In totaal zijn er vijftien geveltuintjes aangelegd. Dit betekent weer zes m2 aan ‘Stenen eruit, GROEN erin!’. Een klein maar o zo fijn project waar iedereen blij van wordt.
de Bastei
Pluktuin Tolhuis Steenbreek

Groene pluktuin Tolhuis een feit!

21 November 2019
Begin november ging de schop in een stuk versteende grond in Tolhuis. De woestenij is nu omgetoverd tot een prachtige pluktuin.
de Bastei