Kom je voor een eerste bezoek met je schoolgroep naar De Bastei? Voor leerlingen van groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs is er dan het programma 'Doe de Bastei'.

We ontvangen je groep graag in ons monumentale gebouw. Als opstart is er een korte intro in de entreehal met de hele klas. Van daaruit nemen twee rondleiders de klas in twee groepen mee op pad. Onderweg stoppen ze op een aantal plekken. Hier krijgen leerlingen informatie in de vorm van korte verhaaltjes en is er een doe-opdracht. Tijdens de rondleiding staat vragen vrij voor leerlingen en is hier en daar tijd om zelf rond te kijken. 

Wat is er veel gebouwd op deze plek. Leerlingen zoeken uit met welke stenen en in welke tijden muren gemetseld zijn? En er zijn meer vragen. Hoe diep schatten ze in dat de waterput is. Hoeveel stappen lang tellen ze de kanonsgang? Welke sporen van mens en dier zijn er te vinden? Wat is het tofste dier van de rivier te zien in de Schatkamer. Wat zie je vanuit de glazen arkel? Ter afsluiting vragen we leerlingen elkaar te vertellen wat ze het bijzonderst vinden in De Bastei?

Kosten 
Deze rondleiding duurt ongeveer 75 minuten en kost € 4,00 per persoon. Scholen uit de gemeente Nijmegen krijgen een tegemoetkoming via de gemeentelijke natuur- en milieueducatieregeling. 

Let op
Deze rondleiding is voorlopig alleen op maandag en woensdag te boeken.

Aanmelden:

1e voorkeursdatum:
2e voorkeursdatum:
3e voorkeursdatum:

De Bastei gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Lees ons privacy statement.