Op blote voeten lopen is inmiddels een bekend fenomeen en geliefde actieve bezigheid geworden. Veel wandelaars trekken eropuit met blote voeten. Een blotevoetenwandeling is veel meer dan een ochtendwandeling of natuurwandeling. Nog meer dan bij een gewone struintocht draait alles om contact en het besef van alles wat om je heen is.

Durf uit je comfortzone te komen!
We lopen een korte struintocht van ongeveer 3 kilometer in de Stadswaard. Tijdens de wandeling voeren we met elkaar een aantal opdrachten uit en struinen we samen door de riviernatuur. Contact met de aarde, jezelf en je medemens staat hierin centraal. Het 'buiten je comfortzone stappen' kan je helpen bij het vinden van antwoorden op (levens)vragen die je bezighouden.

Blotevoetenwandelingen voor kinderen
Een blotevoetenwandeling laat je voelen met je voeten. Voel hoe spannend en plezierig het is om op je blote voeten te wandelen en meegenomen te worden op een voelavontuur in de natuur. Het is de bedoeling dat je je samen met een ouder of begeleider aanmeldt. Het eerste uur lopen jullie in aparte groepjes, daarna komen we allemaal bij elkaar en lopen we samen verder.

Praktische informatie

 • Woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur voor kinderen en hun ouders of begeleiders: 20 maart, 17 april, 15 mei, 19 juni, 17 juli, 18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december.
  Prijs: € 8,- per persoon.
 • Zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur voor volwassenen: 20 april, 15 juni, 31 augustus, 26 oktober.
  Prijs: € 15,- per persoon. Arrangement met lunch mogelijk voor € 7,50 extra.
 • Startpunt: De Bastei
 • Aantal deelnemers: 6 tot 20 personen
 • Neem een rugzakje met een flesje water, een handdoekje, fruit en regenkleding mee (bij regenachtig weer); smeer als voorbereiding je voeten dun in met vaseline.
 • Begeleiding: Annelies van den Bogert en Marinus Behrens
 • Meld je aan via de website www.blotevoetenwandeling.nl
Dwaalzin