In de museumles Kriebelbeestjes voor groep 1 tot en met 3 van het basisonderwijs beleven de kinderen samen met Wouter Kabouter van alles rondom kleine beestjes.

poster wouter kabouter

Wouter Kabouter is een professor die heel veel weet over kleine beestjes. Het kriebelt vaak onder zijn muts en baard. Daar is dan een een spinnetje of kevertje gekropen. Dat komt ervan als je elke dag met kriebelbeestjes bezig bent! Wouter maakt een praatje met de kinderen en ja hoor ... het kriebelt weer. Wie helpt hem om het beestje onder zijn muts te pakken? 

Zodra Wouter vertrokken is praten de kinderen nog even door. Wat zijn kriebelbeestjes voor dieren? En waar wonen ze eigenlijk? Welke kennen ze al? En hoe bewegen de diertjes: lopen, springen of vliegen ze?

Dan is het tijd om aan de slag te gaan. De kinderen maken een prachtige tuin op een groot magneetbord met plekjes voor de kriebelbeestjes. Ook bekijken ze allerlei beestjes uit de collectie van dichtbij met een loep en gaan op een eenvoudige manier determineren. Ze maken een beestjeshotel en er zijn spelletjes en een leeshoek.

Wat hebben de kinderen allemaal ontdekt? Dat bespreken we eventjes. We spelen ter afsluiting nog samen een neuzen spelletje of zingen voor wie wil een liedje over kriebelbeestjes.

Kosten (vanaf medio september 2018) 
Deelname kost € 3,00 per persoon. Wil je na de les nog een kijkje nemen in De Bastei, dan betaal je € 1,- extra per persoon. Scholen uit de gemeente Nijmegen krijgen een tegemoetkoming via de gemeentelijke natuur- en milieueducatieregeling.

Tijdsduur en begeleiders
Het programma duurt ongeveer 75 minuten. Voor een goed verloop van het bezoek aan het museum zijn begeleiders nodig: minimaal 1 begeleider per 5 kinderen.

Vragen?
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Gertruud Cobben. Voor vragen over de reservering kun je contact opnemen met Maarten van de Ven.

 

Aanmelden:

1e voorkeursdatum:
voorkeurstijd:
2e voorkeursdatum:
voorkeurstijd:
3e voorkeursdatum:
voorkeurstijd:

De Bastei gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Lees ons privacy statement.