Samen met beeldend kunstenares Marieke Droesen organiseert De Bastei de natuurworkshop Lekker Buiten. Kinderen uit het basisonderwijs (groep 3 t/m 8) trekken wandelend en struinend door de bossen of de uiterwaarden.

In natuurgebieden is er van alles te zien. Alles wat leeft, daar ben je voorzichtig mee, maar dode spullen mag je meenemen. Onderweg verzamelen we struinmateriaal om aan het einde van de wandeling een eigen 'natuurkunstwerk' te maken.

Doelstelling
Beleef de natuur. Directe kennismaking met de natuur in je omgeving. Kijken, luisteren, voelen en ontdekken. Prikkelen van fantasie en creativiteit door gevonden voorwerpen op een eigen manier opnieuw vorm te geven.

Periode
Het hele jaar door, op afspraak.

Plaats
Scholen kunnen voor de workshop kiezen uit vier verschillende natuurgebieden: Stadswaard, Bisonbaai, Westermeerwijk en Heumensoord. Met hoog water wijken we uit naar de bossen bij Heumensoord/Westermeerwijk. Bij extreme weersomstandigheden is er de mogelijkheid uit te wijken naar De Bastei (Lekker Binnen).

Tijd
9.15 – 11.15 uur. De workshop duurt twee uur.

Prijs
€ 75,- per groep.

Opmerkingen
Voor alle excursies (behalve bij groep 7 en 8) is begeleiding van ouders nodig. Er wordt van deze ouders verwacht dat ze meedoen en een groepje leerlingen begeleiden. De klas wordt verdeeld in groepjes van ongeveer 4 leerlingen met voor ieder groepje één begeleider (dit dient de school zelf te regelen).
Iedereen heeft een stevige plastic zak om struinmateriaal in te verzamelen.
We houden een pauze. Er kan dan iets gegeten en gedronken worden (zelf meebrengen, handig om dit in de tassen van de begeleiding te stoppen).
Laat de kinderen geen onnodige spullen en tassen meenemen, want daar lopen ze dan de hele ochtend mee te slepen.
Neem een fototoestel mee. De werkstukken blijven in de natuur (lastig meenemen). Een foto is een mooie herinnering.

Belangrijk!
Trek gepaste kleding aan: lange broek, lange mouwen (dus geen blote benen/armen), laarzen/schoenen die tegen nattigheid/modder kunnen en waar je goed op kunt lopen, kleding die vuil mag worden. Kijk vooraf naar de weersverwachting, zorg dat je het niet koud krijgt (extra laagjes) en droog blijft (regenkleding). Graag vooraf nadrukkelijk kenbaar maken aan de kinderen/ouders.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen Marieke Droesen.

 

Aanmelden:

De Bastei gaat zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Lees ons privacy statement.