De wereld verandert snel. Klimaatverandering heeft veel impact op de wereld. Nieuwe technologie ook. Welke rol ga jij spelen in de toekomst? Wat kun jij doen? Welke technieken kun jij later inzetten? Dat is moeilijk te voorspellen, maar één ding is zeker: jij hebt kennis en technologie straks hard nodig. Om de wereld duurzaam te maken en te houden.

Gelukkig kun je nu al ontdekken wat je kunt doen, hoe die technologie werkt en wat je leuk vindt. Op 7 februari 2019 wordt namelijk de Groene Meesterproef georganiseerd in de Lindenberg. Hét Nijmeegse event waarin duurzame beroepsoriëntatie centraal staat. 

De Groene Meesterproef is een event rond duurzame beroepsoriëntatie, bedoeld voor 350 leerlingen van 12-14 jaar uit het voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen. Scholen in Nijmegen en omstreken hebben in november een uitnodiging ontvangen voor dit evenement. 

Centraal tijdens deze dag staat de vraag: wat kan ík bijdragen aan een duurzame wereld, nu en in de toekomst? Maar ook: wat moet je kunnen en kennen voor een duurzaam beroep en welke skills zijn daarvoor nodig? Leerlingen kunnen tijdens het event diverse workshops volgen in verschillende categorieën, waaronder Kennis & Bewustwording, Techniek, ICT & Vervoer en Natuur & Voeding. De leerlingen krijgen op deze manier de kans zich te oriënteren op vaardigheden die een duurzame, omgevingsbewuste toekomst van hen zal vragen. 

De inschrijving is inmiddels gesloten, maar middels deze pagina houden we je op de hoogte over de workshops en zal er ter zijner tijd een terugkoppeling te vinden zijn over deze dag. 

Ontmoet Dylan Haegens!