Drie dagen struinen en vertragen en rustig lopen, deels in stilte, geeft ruimte in je hoofd. Door het ontbreken van nieuwe prikkels en impulsen van buitenaf, kom je bij diepere lagen in jezelf en tot de kern van vragen die je bezighouden.

Het lopen van deze driedaagse retraite over het Struinpad langs de rivier de Waal is als een metafoor voor je eigen leven: hoe ga je om met uitdagingen, keuzes, waar richt jij je aandacht op, wat valt je op? Een beeld doet daarbij vaak meer dan duizend woorden, een ervaring onderweg kan een totaal nieuw inzicht geven in je leven. Je komt thuis in jezelf, je denken wordt steeds stiller en je voelt je meer en meer verbonden met de wereld om je heen. Je gaat een diepe, innerlijke rust ervaren van waaruit je je eigen koers kunt varen, met de natuur als kompas.

Ook krijg je onderweg instructies voor loopmeditaties, aandachts- en bewustzijnsoefeningen, geïnspireerd op de lessen van de Tao en de boeddhistische zenleraar Thich Nhat Than, die je ook in je dagelijks leven toe kunt passen. Je gaat kijken met een nieuwe blik, je verwonderen over alles wat je onderweg tegenkomt, luisteren naar de stroom van de rivier en naar wat het landschap je te vertellen heeft.

Voor wie wil is er de mogelijkheid om tijdens de retraite een gratis struincoachsessie te ontvangen.

Praktische informatie

  • Tijdsduur: van 10.15 tot 17.00 uur
  • Aantal deelnemers: 4 tot 12 personen
  • Prijs per persoon: € 95,-
  • Het tarief is inclusief een mapje met oefeningen en een zitmatje, exclusief verblijf, vervoer, maaltijden. We lopen in drie dagen - ongeveer 15 km per dag - vanaf de Waard van Kekerdom door de Millingerwaard en langs de rivier de Waal via De Bastei in Nijmegen naar Slot Doddendael in Beuningen. Meer informatie over het Struinpad langs de rivier de Waal, dat van Millingen aan de Rijn tot aan de kust loopt, vind je op www.struinpad.nl.
  • Begeleiding: Ineke Schaper, www.doenvanuitzijn.nl
Dwaalzin