2017/2018: Thema Duurzaamheid

De Bastei zet zich in 2017 en 2018 in voor meer ‘duurzaamheid’ in het onderwijs. Hierbij verkleinen we de ‘grote kwestie’ duurzaamheid tot concrete dagelijkse handelingen. Denk aan het gebruik van een drinkbeker in plaats van weggooipakjes, het uitzetten van de computers, licht en verwarming, en goed gebruik van het waterbesparende toilet. Hiermee bouwen leerlingen én docenten het vertrouwen op dat íedereen kan bijdragen. Zo zorgen we ervoor dat zij hun aandacht en zorg voor de omgeving vasthouden en niet vervangen met desinteresse.

Hier is geen nieuw vak of themaweek voor nodig, maar structurele aandacht voor duurzaamheid waarbij de betrokken mensen sámen nieuwe mogelijkheden inpassen. Bij alle activiteiten en vakoverstijgend. Omdat ze het zelf belangrijk vinden.

In aanloop tot het Green Capital jaar omarmen we met zoveel mogelijk Nijmeegse scholen deze ‘Eco-schools aanpak’. Ter ondersteuning heeft De Bastei diverse lesmaterialen of excursies te boeken rondom de thema’s klimaat, voeding, water, plastic, energie, recycling en afval, voor alle niveaus van het onderwijs. Deze zijn te vinden in de digiplanner

Lees hier meer over onze begeleiding bij Eco-Schools – het internationale duurzaamheidskeurmerk voor scholen- en jullie mogelijkheden om als school aan te haken op Nijmegen Green Capital 2018.