Fête de la Nature: Vier de wilde natuur bij Nijmegen!

Kom op zondag 21 mei naar de Stadswaard in Nijmegen, een wild natuurgebied op een steenworp afstand van de stad. Tussen 9.00 en 16.00 uur kunnen jong en oud meedoen met allerlei activiteiten, natuurfilmpjes bekijken in de filmtent en natuurlijk alles te weten komen over dit natuurgebied.

Vier de wilde natuur bij Nijmegen op 21 mei 2017

De activiteiten zijn gratis (met uitzondering van het natuurontbijt) en worden georganiseerd door De Bastei, Staatsbosbeheer en IVN Rijk van Nijmegen.

Nijmegen is dit jaar de hoofdstad van het natuurfestival Fête de la Nature. We nodigen je uit om dit samen met ons te vieren in de Stadswaard, een bijzonder natuurgebied waar je oog in oog kunt komen te staan met konikpaarden, gallowayrunderen en watermonsters! We trappen om 9.00 uur af met een heerlijk natuurontbijt van IVN in de buitenlucht. Let op: voor het ontbijt moet je je aanmelden! Dat kan via de website www.ivn-nijmegen.nl.

Het doorlopend programma begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kinderen kunnen watermonsters zoeken in ‘t Zeumpke en een workshop natuurfotografie volgen met boswachter Thijmen. Volwassenen kunnen op excursie langs de Waal met gidsen van het IVN Rijk van Nijmegen & De Bastei en horen het ‘Verhaal van de Rivier’. Free Nature neemt je mee op safari en kan je alles vertellen over de grote grazers in het gebied. En heb je honger en dorst gekregen van al die activiteit? Op zo’n 10 minuten lopen van de Stadswaard ligt een leuk terras waar je wel heel bijzonder ijs kunt krijgen…

Aanmelden voor het dagprogramma is niet nodig, kom gewoon langs! De Stadswaard is een bijzonder en wild natuurgebied, op een paar honderd meter van het centrum van Nijmegen. Het is gemakkelijk te bereiken via het voetgangersbruggetje de Ooypoort of met de auto via de Ooysedijk. Parkeren kan bij het Ooyse Sluispad 7, 6522 KW Nijmegen.

Agendaoverzicht
Datum
zondag 21 mei 2017
Tijd
9:00
 - 
16:00
uur
Locatie

Stadswaard Nijmegen
Ooyse Sluispad 7
Nijmegen
Nederland