Basteicafé: De Waalkade door de eeuwen heen

Sinds de opening van De Bastei siert een panorama van de Waalkade, van de hand van kunstenaar Kees Moerbeek, de achterwand van het horecagedeelte op de bovenste verdieping. Nu de oostelijke kade in het najaar op de schop gaat, is dit een goede aanleiding om een Basteicafé te wijden aan de veranderingen op en rond de Waalkade door de eeuwen heen.

Dit Basteicafé is volgeboekt. Je kunt je helaas dus niet meer inschrijven voor deze activiteit. Het eerstvolgende Basteicafé is op donderdag 11 oktober. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Gezicht op Nijmegen vanaf Lent door Arie Zwart, 1920-1930, olieverf op doek, Museum Het Valkhof

Dit doen we als gebruikelijk met een drietal lezingen en een excursie op de zondag nadien.

De presentatie is in handen van Eric Brouwer. De sfeervolle muzikale omlijsting door Maarten van de Ven en de catering van DROOM! De Bastei maken deze avond compleet.

De entree bedraagt 5 euro. Schrijf je vooraf wel in, want het aantal toegangsplaatsen is beperkt!

Lezingen

  • Marja Begheyn-Huisman, verbonden aan Museum Het Valkhof, geeft een overzicht van het panorama/aangezicht van de kade in de loop der eeuwen.

  • Kees Moerbeek en Billy Gunterman zoomen in op de situatie aan de Waalkade rond 1860, voor de stadsuitleg van 1874, aan de hand van een speciaal hiervoor vervaardigde filmische impressie van 20 minuten. Klik hier voor de trailer.

  • René van Hoften (Gilde Nijmegen) gaat in op het leven aan de Waalkade. Wie liepen daar rond en wat waren hun bezigheden?

Excursie

Op zondag 16 september is er een aanvullende excursie op en over de Waalkade met nog meer verhalen en anekdotes door René van Hoften. De start is om 12.00 bij De Bastei bij het entreegebouw. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur.

Gezicht op de Waalkade met gierpont, kraan en galerij door J. van Leeuwen, ca. 1824, geaquarelleerde pentekening, Museum Het Valkhof
Gezicht op de Waalkade met gierpont, kraan en galerij, J. van Leeuwen, ca. 1824, geaquarelleerde pentekening, Museum Het Valkhof
Agendaoverzicht
Datum
donderdag 13 september 2018
Tijd
20:00
 - 
22:00
uur
Kosten
€ 5,00 / Vrienden van De Bastei € 3,00
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland