Basteise zomeractiviteiten

Ben jij 4 tot 12 jaar oud? Kom dan deze zomervakantie eens een keertje kijken in De Bastei samen met je vader, moeder, oma, opa of andere begeleider. Speciaal voor jullie is er van alles te beleven en te doen!

Ontdekkingstocht door de Bastei

Ga op ontdekkingstocht door De Bastei

Zoek je weg door dit bijzondere museum over allerlei sluippaadjes. Nog leuker kan het worden als je het speurblad 'Ontdekkingstocht door de Bastei' daarbij gebruikt. Deze is verkrijgbaar bij de balie in het entreegebouw.

Onderweg zie je oude muurtjes van Romeinen, sta je midden in een middeleeuws stadskasteel op een 700 jaar oude keldervloer, sluip je door een kanonsgang van een 16e-eeuwse verdedigingstoren, sta je zomaar voor een mammoetschedel en zijn er heel veel opgezette dieren en planten te bewonderen. Ga spelen met rivier en waterstand met de Sandbox. Wellicht krijg je zin om na je bezoek echt over het Waalstrand te gaan struinen als je in De Bastei gezien hebt wat je daar allemaal kunt vinden.

Tentoonstelling 'Nederland Zoemt'

In het atelier kun je speciaal deze zomervakantie de expositie Nederland Zoemt bekijken. Je ziet er van alles over bijen, hommels en wespen. Als je eenmaal weet hoe belangrijk ze voor ons allemaal zijn, ga je ze hopelijk steeds meer herkennen. Wie weet krijg je zin om hierna thuis te gaan zorgen voor bijen. Maak een bijenhotel voor in de tuin of op het balkon met de bouwplaat die je in de tentoonstelling vindt. Of zet meer bloemen voor de bijen neer.

Handbij Nederland Zoemt

Kinderknutselatelier

Deze zomer staat ook in het knutselatelier de bij onder de loep! Van 7 juli t/m 12 augustus kun je zelf aan de slag gaan. De materialen liggen al voor je klaar! Zet een bij op je hand of knutsel een wiebelbij. Lekker kleuren kan natuurlijk ook.

In de week van 13 t/m 19 augustus pakken we extra uit in het knutselatelier. Je kunt dan elke middag van 13.00 tot 16.30 uur met al je creativiteit en allerlei materialen je eigen bloemen en bijen op een prikker komen knutselen! Je mag je knutsel direct mee naar huis nemen. Je kunt het ook een plekje geven in het graslandje in het atelier. Doe je dan mee voor een prijsje? Aan het einde van de zomervakantie kiezen wij van De Bastei drie prijswinnaars uit.

Agendaoverzicht
Datum
vrijdag 6 juli 2018 / zondag 26 augustus 2018
Tijd
10:00
 - 
17:00
uur
Kosten
Inbegrepen in entreeprijs De Bastei
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland