Beleef de Nacht van de Nacht met De Bastei

Bezoek De Bastei tijdens de Nacht van de Nacht! Met verhalenvertellers en levende muziek in de kanonsgang en presentaties, sterrenkijkers en nachtmuziek in het café wordt het een sfeervolle en boeiende avond. Je kunt ook de duisternis ondergaan, wandelend in de Stadswaard samen met de boswachter.

Programma binnen

Beleef de Nacht van de Nacht in de Bastei

Kanonsgang/Amfitheater

Drie vertellers prikkelen je verbeelding met verhalen over nacht, dieren in het donker, en de Ooij en de bastei in de middeleeuwen. Tussendoor speelt Niek Edeling op een niet-alledaags instrument: de steelharp. Na afloop van de verhalen kun je daar in de kanonsgang nog meer sfeervolle klanken van horen.

Bovenverdieping/Café

Boven in De Bastei zijn afwisselend twee korte presentaties. Jos Wennmacker en Harrie Nillissen van de Astronomische Kring Nijmegen vertellen over wat er te zien is aan de nachtelijke hemel. Daarna kun je in het donker sterren kijken op ons dakterras. Daarnaast gaat Joost Reijnen van de Gelderse Milieu Federatie in op diverse vormen van lichthinder. Wat is het effect van licht in de nacht op trekvogels, zoogdieren, vleermuizen, planten en mensen? Ook is er een pubquiz over duurzaamheid door milieucentrum De Broeikas. Tussendoor kun je luisteren naar nachtmuziek. Of neem een lekker drankje of hapje.

Programma buiten

Ga mee met een donkerwandeling vanuit De Bastei de Stadswaard in. Lopend langs de rivier ervaar je de avond onder leiding van boswachter Thijmen van Heerde van Staatsbosbeheer. De wandeling buiten start om 20.00 uur vanuit het entreegebouw. Rond 21.30 uur ben je terug in De Bastei.

Foto: Albin Berlin, Creative Commons Zero license
Agendaoverzicht
Datum
zaterdag 27 oktober 2018
Tijd
20:00
 - 
23:00
uur
Kosten
Gratis toegang/deelname
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland