Excursies World Fish Migration Day

Op zaterdag 21 april is het World Fish Migration Day. Ga mee op excursie naar de vistrappen bij het Holland-Duits Gemaal en kom alles te weten over de vismigratie in de Stadswaard bij Nijmegen. In De Bastei is informatie te vinden over trekvissen, er worden leuke informatieve filmpjes getoond en je krijgt inzage in de monitoringsgegevens van de vispassage. Aanmelden is niet nodig.

Excursies in het kader van de World Fish Migration Day

Vanuit De Bastei vertrekken op deze dag  een viertal excursies naar de Stadswaard. Je kunt met een gids een bezoek brengen aan de vistrap bij het Hollands-Duits Gemaal. Je kunt vissen zien zwemmen in de geul, waar je een 'zegenvisser' aan het werk kan zien. Het net wordt geleegd in glazen bakken om de vangst te bekijken en een indruk te krijgen van wat er zoal in het water rondzwemt. De excursies starten vanuit De Bastei om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. 

De excursies van 11.00 en 13.00 uur zijn in handen van ARK Natuurontwikkeling en leggen vooral de nadruk op riviernatuur en natuurlijke begrazing. De excursies van 12.00 en 14.00 uur hebben ook een cultuurhistorische inslag. Met alle vier de excursies bezoek je de vistrap en de visserij.

Kinderen kunnen lekker kleuren en meedoen aan de Happy Fish Challenge!

In De Bastei zijn consumpties verkrijgbaar en er zijn toiletten aanwezig.

Dit programma met excursies en kinderactiviteiten wordt aangeboden door De Bastei, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en ARK Natuurontwikkeling.

Ga mee op excursie tijdens de World Fish Migration Day!
Agendaoverzicht
Datum
zaterdag 21 april 2018
Tijd
11:00
 - 
15:00
uur
Kosten
Gratis
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland

Tags