RoMeincraft: Bouw met archeologen!

Het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland organiseert een serie RoMeincraft-events. Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische resten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Speel Minecraft onder leiding van gameprofessionals en archeologen op een unieke plek boordevol historie: De Bastei.

Hoe zag de regio er in de Romeinse tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld en kun je de echte vondsten in het museum bekijken! Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Kinderen gaan helemaal op in de game. Zo bleek tijdens de eerdere events: "Ik hou van Minecraft en ik hou van geschiedenis!"

Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes in Virtual Reality te ervaren! "Wow dit is echt vet, ik vlieg!" Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Wil je zeker zijn van een plekje, neem dan je eigen laptop mee waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn.

RoMeincraft is een onderdeel van het erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland. In samenwerking met Romeinennetwerk Gelderland en Stichting Value.

Agendaoverzicht
Datum
zaterdag 23 juni 2018
Tijd
11:00
 - 
16:00
uur
Kosten
Gratis deelname
Locatie

Bastei Café
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland