Snoepen uit de natuur

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en hou je van speuren en smullen? Ga dan op woensdag 14 november mee met een fantastische ontdekkingstocht in de Natuurtuin Goffert. Deze staat in het teken van de herfst, die nu echt begonnen is. De herfst brengt allerlei zaden en vruchten, ook voor de dieren in de natuur. Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

We gaan iets leuks doen met pompoenen. We hollen ze uit en maken er lampionnen van! We doen een speurtocht door de natuurtuin op zoek naar eetbare vruchten. Die gaan we verzamelen. Verder is de tuin zeker de moeite waard om te leren kennen. De Natuurtuin Goffert heeft een boomgaard, een kruidentuin, heide- en zandgebied, bos, water en veel kronkelige paadjes. Welk voedsel vinden we in die verschillende landschappen? Wat zou je vinden als je een vogel was, of een muis of eekhoorn?

Je krijgt vanzelf honger van de speurtocht en anders krijg je dat wel van de geur die uit het tuinhuis komt. Boven een vuurtje stoven we appels of roosteren we maïskolven.

Het helpt om kleren aan te doen die vies mogen worden.

Deze smakelijke ontdekkingstocht begint om half drie bij de Natuurtuin aan de Goffertweg 19 in Nijmegen, waar gidsen van IVN Rijk van Nijmegen je al staan op te wachten. Om half vijf komen je ouders je daar weer ophalen.

Op tweede paasdag 2018 eetbare wilde plantentocht met De Bastei

 

Agendaoverzicht
Datum
woensdag 14 november 2018
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Natuurtuin Goffert
Goffertweg 19
6532 AA Nijmegen
Nederland

Tags