Struinkunst maken aan de Waal

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? En vind je het leuk om te struinen door een natuurgebied vol planten, bloemen, grassen, distels en Konikpaarden? Ga dan op woensdagmiddag 13 juni mee struinen door de Stadswaard! Deze verrassende ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

We vertrekken vanaf de Waalkade bij wandelbrug Ooijpoort. Vanaf het hoogste punt kunnen we het gebied mooi bekijken. Daarna wandelen we via de nieuwe voetgangersbrug over ‘t Zeumke de Stadswaard in.

Hier gaan we materialen die de natuur ons geeft verzamelen. We verzamelen als het kan alle kleuren van de regenboog om een schilderijtje mee te maken. Heb je wel eens je naam in steen gemaakt in het zand? Hoeveel verschillende soorten grashalmen kun je vinden langs het pad? Genoeg voor een mooi boeket! De bladeren van de grote klis leveren uitstekend materiaal, uitgebloeide plantenresten van vorig jaar, dode takken, mos, stenen en ja, ook achtergelaten afval kun je gebruiken voor een eigen ontwerp. We brengen alles bij elkaar op een Waalstrandje en daarvan maken we een gezamenlijk kunstwerk. Wij maken er een fotoreportage van, die we je na afloop toesturen.

En natuurlijk hebben we daarmee ook een mooie wandeling door het gebied, dat er echt anders uitziet dan een paar jaar geleden. Het is leuk om onderweg te kijken wat de paarden doen en hoe de ruige runderen badderen in de rivier.

Ga met ons mee en trek kleren aan die vies mogen worden. Kleding met lange mouwen is wel handig. Dan heb je geen last van prikplanten. Het wordt absoluut een leuke middag! Wij zorgen voor iets te drinken onderweg. We verzamelen om 14.30 uur bij wandelbrug de Ooijpoort aan de Waalkade, op het terrein onder de brug. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden.

Struinkunst aan de Waal
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 13 juni 2018
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Wandelbrug Ooypoort
Het Meertje
6522 KJ Nijmegen
Nederland

Tags