Vier de wilde natuur in de Stadswaard!

Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland wordt dit jaar ook gevierd in Nijmegen! Kom op zondag 27 mei naar de Stadswaard in Nijmegen, een wild natuurgebied op een steenworp afstand van de stad. Bouw mee aan een insectenhotel of doe mee met de workshop zaadbommen maken voor wilde bijen. De activiteiten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon langs! Dit mooie programma organiseren we samen met IVN Rijk van Nijmegen.

De Stadswaard

De Stadswaard is een wild natuurgebied waar je oog in oog kan komen te staan met Konikspaarden en Gallowayrunderen. Voor de Nijmegenaren onder ons staat dit gebied ook wel bekend als ‘het Waalstrandje’. Nu staat er een tentje, hangen er slingers en staat er een hele lange tafel. Op verschillende locaties in het gebied kom je IVN-gidsen tegen die je meenemen in het verhaal van de rivier. Kom meer te weten over wisselende waterstanden, de scheepvaart, en wat de rivier allemaal meevoert, zoals zaden, waterdieren en vruchtbare slib. Welke invloed heeft dit op de riviernatuur?

Van 25 tot 27 mei is Fete de la Nature terug; het grootste grassroots natuurfestival van Nederland
Bron: Fête de la Nature

Workshops voor wilde bijen

Voor de kids is zijn er om 13.00 en 15.00 uur workshops voor wilde bijen. Zo kun je meebouwen aan een insectenhotel voor De Bastei en zaadbommen maken voor wilde bijen. Zaadbommen zijn kleine balletjes gemaakt van klei, aarde en zaden.Op een regenachtige lentedag kunnen ze gegooid worden op bijvoorbeeld een braakliggend terrein, een berm, je eigen tuin of in een pot op een balkon. Hier groeien dan bloemen uit die een voedselbron voor wilde bijen zijn.

Honger en dorst gekregen van al die arbeid? Wij zorgen voor frisse versnaperingen uit de streek.

Een bijenhotel. Bron: Nederland Zoemt
Een bijenhotel (foto: Nederland Zoemt)

De workshops ‘insectenhotel bouwen’ en ‘zaadbommen maken voor wilde bijen worden georganiseerd in het kader van ‘Nederland Zoemt’. Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Agendaoverzicht
Datum
zondag 27 mei 2018
Tijd
11:00
 - 
17:00
uur
Kosten
Gratis
Locatie

De Stadswaard
6522 KJ
Nijmegen
Nederland