Basteicafé: Op de schop!

Het zal niemand ontgaan zijn dat Nijmegen aan alle kanten op de schop gaat: van verkeersaders tot winkelcentra en van Waalbrug tot binnenstad. De oostelijke Waalkade ligt volledig open. Onlangs maakte de gemeente ook haar plannen met het Valkhofkwartier bekend: geen Donjon, maar wel een renovatie van het Valkhofpark, reparatie van oude muren en op termijn ook een facelift voor de entree tot de binnenstad vanaf het Traianusplein. Dat alles onder het overstijgend motto 'Bouwen aan een aantrekkelijke stad'.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit. 

Impressie van het toekomstige Valkhofkwartier (bron: Gemeente Nijmegen)

Met een drietal lezingen en een excursie belicht dit Basteicafé de actuele en toekomstige veranderingen in en rondom het Valkhofkwartier. De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door Maarten van de Ven en de catering van DROOM! De Bastei maken deze avond compleet.

Lezingen

De verantwoordelijk gemeentelijk landschapsarchitect Mathieu Schouten zal in het Basteicafé de visie van de gemeente Nijmegen op al deze vernieuwing toelichten. 

In het tweede gedeelte gaan we met belanghebbende organisaties en ondernemers in op de  consequenties van al deze veranderingen rond het Valkhofkwartier en de Waalkade.

Bekend van zijn journalistenwerk voor De Gelderlander, zijn columns, zijn tweets en zijn Pannenkoekenboottochten, zal Rob Jaspers een eigen analyse van alle inrichtingsplannen van de gemeente Nijmegen geven. Hij is nooit te beroerd om de vinger op de zere plek te leggen, maar zoekt uiteindelijk ook altijd naar de zonnige kant van nieuwe initiatieven. "Ik ben journalist, ik wil anders kijken, zeuren. Ik wil waarschuwen", zegt hij zelf.

Excursie 

Op zondag 13 januari 2019 leidt Mathieu Schouten een excursie door het Valkhofkwartier, aansluitend op de gebiedsvisie van de gemeente Nijmegen. De start is om 11.00 uur bij het entreegebouw van De Bastei. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur.

Basteicafé: Op de schop!
Impressie van het toekomstige Valkhofkwartier (bron: Gemeente Nijmegen)
Agendaoverzicht
Datum
donderdag 10 januari 2019
Tijd
20:00
 - 
22:30
uur
Kosten
€ 5,00 / Vrienden van De Bastei € 3,00
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Nederland