De hort op in de Hortus!

Ga jij mee kriebelbeestjes zoeken in de Hortus? De Hortus Botanicus is een prachtige tuin in Nijmegen, die zoals alle tuinen vol zit met allerhande beestjes: spinnetjes, torren, vlinders, waterjuffers en nog veel meer. We gaan op zoek naar kleine beestjes en ontdekken hoe ze leven. Deze ontdekkingstocht voor kinderen van 8 tot 12 wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

Heb jij wel eens een spin gevangen in een bekertje? Durf je hem goed te bekijken? Kijkt de spin je aan? Wat doet ze met haar pootjes? Je mag het allemaal zelf ontdekken of meekijken bij anderen die iets hebben gevonden.

Ook onderzoeken we de kleine gravers die leven onder dood hout of in de rulle bosbodem. Als je er een gevangen hebt,  kunnen we die bekijken in een kijkdoosje. Er zijn trage gravers, maar ook snelle rovers. En wat doen wormen in de grond?

De Hortus Botanicus is speciaal gemaakt om veel verschillende wilde planten bij elkaar te brengen. We moeten dus voorzichtig zijn in de tuin en de planten met rust laten. In de Hortus ligt een rotspartij. Net een echte berg. Leuk om naar boven te klimmen en de waterval te zien. Het is een echte bergbeek die daar stoomt. Zitten er ook visjes in die beek?

We starten om 14.30 uur in het theehuis van de Hortus. Om 16.30 uur komen je ouders je daar weer ophalen. Onderweg is er voor iedereen iets te drinken. De tocht duurt ongeveer twee uur. Het is slim om een lange broek en dichte schoenen aan te doen. En als het geregend heeft zijn laarzen heel prettig.

Waterval in de Hortus Botanicus in Nijmegen
Waterval in de Hortus
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 11 september 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Hortus Botanicus
d'Almarasweg 22d
6525 DW Nijmegen
Nederland