Op pad met de schaapherder

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdag 14 augustus mee op pad met een echte schaapherder en zijn kudde! Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

Een schaapherder wandelt met de schapen van het ene gebied naar het andere. In natuurgebieden worden schapen ingezet om het gebied te begrazen en zo te beheren. Schapen eten gras en ook heel jonge boompjes. Zo zorgen ze ervoor dat heideplanten voldoende licht en plaats hebben om te groeien en niet overwoekerd worden. Op die manier blijft heide behouden en is er voldoende voedsel voor allerlei insecten.

Op deze middag vertelt de herder ons over zijn schaapskudde. Hij beantwoordt vragen van de kinderen en geeft een spannende demonstratie met zijn schaapshonden.

We starten om 14.30 uur bij de parkeerplaats van hockeyclub HCQZ, Staddijk 33, Nijmegen. Van daaruit lopen we naar de kudde in Stadspark Staddijk. De ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Om 16.30 uur kun je bij HCQZ weer opgehaald worden. Het is slim om een lange broek en dichte schoenen aan te doen. Als het geregend heeft zijn laarzen heel prettig. Onderweg is er voor iedereen iets te drinken.

Ontdekkingstocht: Op pad met de schaapherder
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 14 augustus 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Parkeerterrein bij hockeyclub HCQZ
Staddijk 33
6537 TW Nijmegen
Nederland