Paddenstoelen zoeken in het bos

In de herfst laten de paddenstoelen zich weer zien! Wil jij daar alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 9 oktober mee met een spannende ontdekkingstocht naar paddenstoelen op de Duivelsberg in het bos bij Berg en Dal. Deze excursie wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

De Duivelsberg is een bijzondere plek. Op deze hoge heuvel op de stuwwal ten oosten van Nijmegen vinden we vast en zeker Duivelseieren. Daar komt een grote paddenstoel uit: de grote stinkzam. De naam is dus te begrijpen! Maar ook andere namen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet: aardappelbovist, honingzwam, melkzwam, eekhoorntjesbrood, porseleinzwam, enzovoorts.

De gidsen van het IVN kunnen je veel vertellen over de paddenstoelen en waar je ze kunt vinden. Veel mensen denken dat je paddenstoelen niet mag aanraken, omdat ze giftig zijn. Maar is dat ook zo? Mag je ze wel of niet plukken? Met een spiegeltje en op je buik kun je de onderkant van de paddenstoel goed bekijken. Dan hoef je ze niet te plukken of te beschadigen.

Ga met ons mee en beleef een leuke middag! Doe kleren aan die vuil mogen worden en stevige schoenen of laarzen, dan kun je lekker ravotten op de hellingen. En neem een zakje mee, want er zijn tamme kastanjes en beukennootjes te vinden. Iedere deelnemer krijgt een zoekplaat voor paddenstoelen en een mooie button.

De ontdekkingstocht start om 14.30 uur op de parkeerplaats naast pannenkoekenhuis De Heksendans aan de Oude Kleefsebaan 425 in Berg en Dal. De gidsen van het IVN Rijk van Nijmegen staan je daar al op te wachten met zoekkaarten, spiegeltjes en loepjes. Wij zorgen voor drinken onderweg. De tocht duurt ongeveer twee uur.

Ontdekkingstocht: paddenstoelen zoeken op de Duivelsberg
Vliegenzwammen (foto: Jacco Steendam)

 

Agendaoverzicht
Datum
woensdag 9 oktober 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Parkeerplaats naast pannenkoekenhuis De Heksendans
Oude Kleefsebaan 425
6572 AZ Berg en Dal
Nederland