Speurtocht op de stuwwal

Ga je mee de stuwwal verkennen. Ken je de bomen die hier groeien. Weet je hoe het water het land vormt? Herken jij sporen van een das of een schaap? En ken je de dikste boom van Nederland? Dat leer je zien op deze speurtocht. 

De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten. Voor kinderen van 8-12 jaar.

Inschrijven voor deze activiteit is nog niet mogelijk. Meer informatie over het programma volgt.

Spoorzoeken op de Stuwwal
Echt judasoor op een boomstronk (foto: Ans Schriever)

In het bos leven allerlei wilde dieren. Ze zijn schuw en houden zich verborgen. Met een beetje geluk vinden we hun sporen. We vinden dassenharen, want de dassen zijn hier heel actief. Ze kruipen onder het prikkeldraad door en dat is soms erg krap. We zien ook andere haarsporen (hond, hazen, paarden, wild zwijn) en na deze middag weet je ze van elkaar te onderscheiden. Het is altijd weer een verrassing wat we ontdekken. Misschien zien we de eerste voorjaarsbloeiers. Neem dus een zakje mee voor die prachtige steentjes of andere bijzonderheden om mee naar huis te kunnen nemen.

We maken een lekkere wandeling op de stuwwal, in het bos, langs weilanden met prachtige vergezichten op Persingen, het kleinste dorp van Nederland.

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Trek stevige schoenen aan, want je moet klimmen en dalen. Verder eventueel regenkleding en natuurlijk warme kleren. Onderweg krijg je wat te drinken.

Agendaoverzicht
Datum
woensdag 13 februari 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50