Wintervogels langs de rivier

Ben je tussen de 8 en 12 jaar? En vind je het leuk om vogels te spotten? Ga dan mee met een spannende ontdekkingstocht in de Ooijpolder. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen.

Ga je mee op zoek naar de wintervogels? Ook in de winter zijn er veel vogels buiten in de natuur. Hoe houden ze dat vol? Waarom vertrekken ze in de herfst niet naar het warme Zuiden? Veel vogels komen uit het hoge Noorden. Daar is het nu vreselijk koud en er is niets te eten. Wat eten de vogels bij ons in de winter?

Hoe is het om te slapen op een tak? Hoe voelt het om je veren op te schudden? Ontdek het geluid van de vogels: hoor je een alarmroep of gewoon gezellig geklets?

Het is spannend om vogels te zoeken, want we weten vooraf niet waar we ze gaan vinden. De ene dag zitten er honderden vogels achter de dijk en de volgende dag zijn ze verdwenen. Waar zijn ze dan heen? Welke vogels vormen groepen, welke zwerven liever alleen rond of blijven gezellig met zijn tweeën? Er is veel te ontdekken in de vogelwereld!

We zullen een flink stuk lopen en de polder bekijken vanaf de dijk. Zorg voor laarzen, want de grond kan heel modderig zijn. We hebben een paar verrekijkers bij ons. Je hebt deze middag alle tijd om naast vogels ook van andere natuurdingen te genieten.

Ganzen in de winter (foto: Peter Eekelder)
Ganzen in de winter (foto: Peter Eekelder)
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 16 januari 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Vrienden van De Bastei € 1,50
Locatie

Hollands-Duits Gemaal
Dijkgraaf van Wijckweg 4
6522 KS Nijmegen
Nederland