Basteicafé: Nijmegen 2040 - Stad & Natuur

De gemeentelijke Omgevingsvisie 'Nijmegen 2040' vormt de aanleiding voor dit Basteicafé. Deze nieuwe toekomstvisie gaat vooral over de ruimtelijke ontwikkeling van Nijmegen de komende decennia. In dit Basteicafé vragen we ons af waar we met Nijmegen naar toe gaan en in het bijzonder of de natuur voldoende plek kan krijgen in deze stad van de toekomst?

Wij hebben het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Jouw aanmelding plaatsen we nu op de reservelijst. We laten het je weten als er alsnog een plaats beschikbaar komt.

De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door Maarten van de Ven en de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Lezingen

Basteicafé: Nijmegen 2040 - Stad & Natuur

De toekomstvisie beschrijft hoe Nijmegen zich zal moeten ontwikkelen op de lange termijn. Met de strategische keuzes wordt ingespeeld op de trends en ontwikkelingen die op de gemeente Nijmegen afkomen, zoals groei van het aantal inwoners, klimaatadaptatie, energietransitie, mobiliteit en een circulaire economie. De visie laat zien hoe Nijmegen zich sterk maakt voor een aantrekkelijke stad, een sociale en gezonde stad, een duurzame stad en een economisch veerkrachtige stad. Mathieu Schouten, de gemeentelijk projectleider voor het opstellen van de Omgevingsvisie, zal tekst en uitleg geven over het doel en de inhoud van deze toekomstvisie. Dit is dé kans om je te informeren.

Met bekende groene visies als 'Rijk aan Groen', 'De Groene Draad', 'Groen verbindt' en ook als 'European Green Capital 2018' heeft Nijmegen steeds ambities voor natuur in de stad willen nastreven. Riyan van den Born en Bernadette van Heel , onderzoekers bij Centre Connecting Humans and Nature van de Radboud Universiteit, gaan samen met het publiek verkennen welke waarden we toekennen aan natuur en hoe we deze waarden terugzien in het groen in de stad, zoals gepresenteerd in de nieuwe Omgevingsvisie Nijmegen. Op interactieve wijze kijken ze naar functies van natuur in de hele stad, welke natuur we belangrijk vinden en voor wie. Ze trekken hierbij een vergelijking met resultaten van onderzoek over wat we in Nederland 'natuur' vinden en het belang daarvan. Ook wordt aandacht besteed aan de vraag met welke groepen we rekening moeten houden als het gaat om natuur in de stad. Hoe groen kan Nijmegen worden?

Agendaoverzicht
Datum
donderdag 13 februari 2020
Tijd
20:00
 - 
22:30
uur
Kosten
€ 5,00 / Vriend van De Bastei € 3,00
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Ingang: Entreegebouw, Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Nederland