Benefiet voor de Sandbox: rondleiding Rivierpark en high tea

Zin in een frisse wandeling en high tea op één van de mooiste plekjes van Nijmegen? In het kader van onze crowdfundingcampagne voor de Sandbox organiseren we zondag een bijzondere benefiet! 

Bezoek eerst het eiland Veur-Lent en kom alles te weten over de totstandkoming van dit Rivierpark en de maatregelen die zijn genomen om Nijmegen te beschermen tegen hoog water. Aansluitend word je getrakteerd op een high tea op een van de mooiste plekjes van Nijmegen: de bovenste verdieping van De Bastei in aanbouw. Het gebouw is normaal gesproken nog niet toegankelijk, maar wordt bij hoge uitzondering opengesteld voor het publiek.

Rondleiding Rivierpark

We verzamelen om 11.00 uur bij café Waalzicht aan de Oosterhoutsedijk 21 Nijmegen (gebruik het kaartje hiernaast om je route te plannen). Een deskundige van de gemeente Nijmegen leidt ons rond door het Rivierpark. De rondleiding duurt 1 à 1,5 uur.

Het klimaat verandert, waardoor rivieren steeds meer water te verwerken krijgen. Om overstromingen te voorkomen is op ruim 30 plaatsen meer ruimte aan de rivieren gegeven. Het Rivierpark in Nijmegen is er één van. Voor Nijmegen is  het ook een grote ruimtelijke ingreep in het hart van de stad. Door de dijkverlegging en het graven van de geul is een langgerekt eiland in de Waal ontstaan. Dit ligt tussen de historische binnenstad en het nieuwe stadsdeel  Nijmegen-Noord. Het eiland en de Spiegelwaal vormen samen een uniek rivierpark, met een mix van water en natuur, recreatie en stedelijke activiteiten.

Tip: Trek stevige schoenen aan!

Het Rivierpark bij Nijmegen
Rivierpark Nijmegen (foto: © Gemeente Nijmegen)

High tea in De Bastei in aanbouw

Na de rondleiding word je op de bovenste verdieping van De Bastei getrakteerd op een high tea. In deze toekomstige horecaruimte dekken wij vast de tafel en zorgen we voor een ultieme smaakbeleving aan de Waal. Er is voor ieder wat wils: zoet en hartig, romig en robuust, glutenvrij, vegan, fruitig en fris! Geniet van deze lekkernijen en het prachtige uitzicht, neem een kop koffie of thee en draag zo een steentje bij aan onze crowdfundingcampagne op Voordekunst!

Koop je ticket en ga mee!

High tea
High tea
Agendaoverzicht
Datum
zondag 29 oktober 2017
Tijd
11:00
 - 
14:00
uur
Kosten
€ 37,50
Locatie

Café Waalzicht
Oosterhoutsedijk 21
6663 KS Nijmegen
Nederland