Blotevoetenwandeling

Op blote voeten lopen is inmiddels een bekend fenomeen en geliefde actieve bezigheid geworden. Veel wandelaars trekken eropuit met blote voeten. Een blotevoetenwandeling is veel meer dan een ochtendwandeling of natuurwandeling. Nog meer dan bij een gewone struintocht draait alles om contact en het besef van alles wat om je heen is.

We lopen een korte struintocht van ongeveer drie kilometer in de Stadswaard. Tijdens de wandeling voeren we met elkaar een aantal opdrachten uit en struinen we samen door de riviernatuur. Contact met de aarde, jezelf en je medemens staat hierin centraal. Het 'buiten je comfortzone stappen' kan je helpen bij het vinden van antwoorden op (levens)vragen die je bezighouden.

Ook kinderen lopen graag op blote voeten. Vind jij dat ook leuk? Weet je dat een blotevoetenwandeling niet alleen leuk, maar ook gezond voor je is? Het kan pijntjes verminderen, je slaapt er beter door en je krijgt er nog goede zin van ook! Voel hoe spannend en plezierig het is om op je blote voeten te wandelen in de natuur.

Tip: Neem een rugzakje met een flesje water, een handdoekje, fruit en regenkleding mee (bij regenachtig weer); smeer als voorbereiding je voeten dun in met vaseline.
Begeleiding: Annelies van den Bogert en Marinus Behrens.

Blotevoetenwandeling
Dwaalzin
Agendaoverzicht
Datum
zaterdag 8 augustus 2020
Tijd
10:15
 - 
12:45
uur
Kosten
€ 15,00 volwassene / € 5,00 kind / Vriend van De Bastei € 2,00 korting
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Ingang: Entreegebouw, Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Nederland