De Balts

Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. De Balts is een verhaal over vallen en opstaan, opnieuw proberen en uiteindelijk met volle overgave de ander proberen te veroveren. Omdat je leven ervan afhangt.

Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

Voor de ogen van de kijker worden verschillende dieren tot leven gewekt. Zo kijk je het ene moment naar een poëtische maskerdans van de albatros, waarna je ineens oog in oog staat met een baltsende spin, gehuld in een hilarisch pak van afwasborstels.

Met dierenweetjes die je niet voor mogelijk houdt word je van balts naar balts gesleurd. Al rappend, dansend, tekenend, verkledend en musicerend veroveren Tim en Mirthe elkaar voor de ogen van het publiek.

Praktische informatie

Deze voorstelling duurt ongeveer 35 minuten en vindt in het mooie decor van de Bastei Academie. Wil jij er ook bij zijn? Reserveer dan tijdig, want het aantal toegangskaarten is beperkt!

Agendaoverzicht
Datum
donderdag 2 januari 2020
Tijd
15:00
 - 
15:35
uur
Kosten
Volwassene € 12,50 / Kind € 9,50 (inclusief entree De Bastei) / Vrienden van De Bastei, BankGiro Loterij VIP-kaart & Museumkaart € 2,50
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Ingang: Entreegebouw, Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Nederland