Nederland zoemt!

Op 13 en 14 april organiseerde Nederland Zoemt voor de tweede keer de Nationale Bijentelling. In De Bastei ontdek je hoe belangrijk de bij is! 

Telformulier Nationale Bijentelling 2019

De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen wij iedereen om mee te doen aan dit landelijk bijenonderzoek.

Je kunt daarom in de Bastei Academie een aantal informatie-units bekijken. Ontdek hoe belangrijk een bij is voor de bestuiving van gewassen. Als je ziet hoeveel stuifmeel een bij kan dragen, kun je nagaan welke krachtpatsers het zijn, die bijen! De website www.nederlandzoemt.nl is ter plekke in te zien met allerlei wetenswaardigheden over bijen, hommels en wespen. Je krijgt ook uitleg hoe je mee kunt doen aan de bijentelling op 13 en 14 april.

Kinderen kunnen een wiebelbijtje knutselen
De materialen liggen al voor je klaar! Lekker kleuren kan natuurlijk ook. Je mag je knutselwerkje direct mee naar huis nemen. Of geef het een plekje bij de bloemen in onze bloemenbak.

En wat je natuurlijk óók kunt doen: je tegels uit je tuin halen en groen erin zetten. Onze mensen van Operatie Steenbreek kunnen je daarbij helpen. Een groene tuin is als een restaurant voor bijen, vlinders, vogels. Zo kan jij genieten van het groen en de beestjes van het voedsel! Bovendien is een tuin lekker koel in de zomer en neemt het regenwater goed op bij hoosbuien. Alleen maar voordelen. En heb je geen tuin, maar wel een balkon? Zet er planten op en je helpt de beestjes ook!

Agendaoverzicht
Datum
woensdag 1 mei 2019 t/m zondag 5 mei 2019
Tijd
10:00
 - 
17:00
uur
Kosten
Entree De Bastei
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Ingang: Entreegebouw, Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Nederland

Tags