Op avontuur in 't Zwanenbroekje

Ga jij mee struinen door het bijzondere natuurgebied 't Zwanenbroekje? Daar gaat het helemaal om de natuur! De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Wist je dat de rivier die daar ooit stroomde heeft gezorgd heeft voor heel veel klei? Als het nat weer is glijd je uit in de klei. Wij kunnen de klei oppakken, kneden en er iets moois van maken. De wilgen zorgen voor soepele takken waar je een boog van kan maken. Kun jij met je zelfgemaakte boog een doel raken? Die wilgen geven ook prachtige zachte katjes. Ze stuiven vaak een beetje. Weet je wat dat betekent? Als ze nog niet uitgebloeid zijn kunnen we wat takjes afknippen om mee te nemen.

We gaan natuurlijk ook op zoek naar sporen van de dieren die daar leven. Beweegt er al iets in het water van de poelen? Het voorjaar is nog nauwelijks ontwaakt. De bever eet ook van de wilgen, in het riet verschuilen zich watervogels en de bosjes zitten vol zangvogeltjes.

Zo trekken we rond door het gebied. Er is van alles te beleven in dit prachtige stukje natuur!

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt twee uur. De tocht start om 14.30 uur bij de hoofdpoort van het natuurgebied aan het einde van de Landbouwweg bij Beek. Route: vanuit Nijmegen naar Beek rijden, bij het stoplicht links, na ongeveer 100 meter weer links, de verharde landbouwweg op en dan doorrijden tot je niet verder kunt. Dat is dan tevens de hoofdingang van het Zwanenbroekje.

Trek laarzen aan, want het Zwanenbroekje bestaat uit glibberige klei. Onderweg krijg je wat te drinken. Om 16.30 uur komen we op het startpunt terug bij de ouders.

Ontdekkingstocht: Op avontuur in 't Zwanenbroekje
Beversporen in 't Zwanenbroekje
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 13 maart 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

't Zwanenbroekje
Einde Landbouwweg
Beek-Ubbergen
Nederland