Verhalentocht: Het verdwenen dorp

Wist je dat er ooit een dorp was in de polder tussen Lent en Bemmel in? Het kolkende water van de rivier heeft het dorp heel lang geleden verzwolgen, toen de dijken plots doorbraken.

Dit is een van de verhalen die je hoort op onze verhalentocht. We wandelen een mooie route over de dijk en door de polder bij Lent. Zo hoor je meer over steenuiltjes die hongerig zijn, verliefde ooievaars en de Waal die bevroren was, zodat je van Nijmegen naar Lent kon lopen! En bij verhalen hoort natuurlijk ook een kampvuur! Na het wandelen verzamelen we rond het warme vuur en wacht er iets lekkers. We zijn benieuwd naar jouw spannende natuurverhaal!

Deze spannende verhalentocht is speciaal voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. We starten bij het Sprokkelbos in Lent en eindigen bij het Wijnfort aan de Bemmelsedijk 4, Nijmegen. Er kunnen maximaal 20 kinderen mee, dus meld je snel aan!

Jan Weissenbruch Watersnood Nederland 1855
Jan Weissenbruch: Watersnood 1855

Deze activiteit maakt deel uit van ons WaalWoeMi-programma. Onder de naam WaalWoeMi organiseren De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen voor kinderen en jongeren.   

Agendaoverzicht
Datum
woensdag 21 maart 2018
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Vrienden van De Bastei € 1,50
Locatie

Sprokkelbos Lent
Vossenpelssestraat 16
6663 KC Nijmegen
Nederland

Tags