Versieren met vruchten en zaden

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud en houd je van knutselen met dingen uit de natuur? Op woensdag 13 november kun je mee met een kleurrijke ontdekkingstocht vanuit kinderboerderij de Goffert. Deze staat in het teken van de herfst, die nu echt begonnen is. We gaan allerlei zaden en vruchten verzamelen om er moois iets van te maken. Deze activiteit wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei Nijmegen.

We kijken eerst even bij de dieren in de kinderboerderij om te zien wat die te eten hebben. Daarna doen we vanuit de kinderboerderij een speurtocht door de Natuurtuin Goffert, op zoek naar eetbare zaden en vruchten. Wat is er te vinden aan voedsel waarmee de dieren de winter doorkomen? Wat zou je vinden als je een vogel was, of een muis of eekhoorn?

En natuurlijk krijg je zelf honger van al dat eetbaars. Er zit vast wel iets bij wat je zelf lekker vindt. We verzamelen een en ander en nemen het mee terug naar de kinderboerderij om een herfstversiering te maken. We gaan ook iets leuks doen met pompoenen. We hollen ze uit en maken er lampionnen van! Het helpt om kleren aan te doen die vies mogen worden.

Deze ontdekkingstocht begint om half drie bij de ingang van Kinderboerderij De Goffert aan de Slotemaker de Bruïneweg 268, waar gidsen van IVN Rijk van Nijmegen je al staan op te wachten. Om half vijf komen je ouders je weer ophalen.

Agendaoverzicht
Datum
woensdag 13 november 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Kinderboerderij De Goffert
Slotemaker de Bruïneweg 268
6532 AD Nijmegen
Nederland