Vogels spotten in de Stadswaard

Ga jij op woensdag 11 maart weer mee met de Scharrelkids, de natuurontdekkersclub voor kinderen van 8 tot 12 jaar? We gaan deze middag op zoek naar vogels in de Nijmeegse Stadswaard. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen.

Het is spannend om vogels te zoeken, want we weten vooraf niet waar we ze gaan vinden. De ene dag zitten er honderden vogels in de uiterwaarden en de volgende dag zijn ze verdwenen. Waar zijn ze dan heen? Welke vogels vormen groepen, welke zwerven liever alleen rond of blijven gezellig met zijn tweeën?

Het is niet gemakkelijk voor vogels om in de winter aan voedsel te komen. Daarom trekken ze vaak naar het warme zuiden. Welke vogels zijn er gebleven? En zijn er misschien al trekvogels uit het zuiden weer terug naar Nederland gevlogen?

Hoe is het om te slapen op een tak? Hoe voelt het om je veren op te schudden? Wat hoor je aan het geluid van vogels: hoor je een alarmroep of gewoon gezellig geklets? En waar slapen ze?

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur en begint om 15.00 uur bij de ingang van De Bastei. We lopen in de drassige uiterwaarden. Dus trek laarzen of stevige schoenen aan, want de grond kan modderig zijn. Wij zorgen voor voldoende begeleiders, verrekijkers en wat te eten en drinken voor onderweg.

Vogels spotten
Vogels spotten (foto: Peter van de Ven)
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 11 maart 2020
Tijd
15:00
 - 
17:00
uur
Kosten
€ 3,00 / Vrienden van De Bastei & IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

De Bastei
Waalkade 83
Ingang: Entreegebouw, Lange Baan 4
6511 XR Nijmegen
Nederland