Basteicafé: Reis door het rijk der fabelen!

Tot begin 2023 is in De Bastei de expositie Naar het Rijk der Fabelen te bewonderen. In dit Basteicafé duiken we dieper in het rijk der fabelen en vragen we ons af: waar komen die fabels toch vandaan? Wat betekenden ze vroeger en wat kunnen ze nu voor ons betekenen?

Basteicafé: Reis door het rijk der fabelen

Verhalenverteller en classicus Paul Groos is onze gids door het rijk der fabelen. In een voordracht vol vertellingen laat hij je de fabelachtige rijkdom van deze verhalen beleven. Reis mee van het oude Griekenland naar vandaag, volg de vos en leer wat fabels voor ons betekenen.

Ook gaat onze aandacht naar de expositie zelf. Waarmee zijn de samenstellers aan het werk gegaan, welke keuzes werden gemaakt en hoe kwamen die keuzes tot hun recht?

Beeldend kunstenaar, illustrator en ontwerper Marga van den Heuvel geeft uitleg over de totstandkoming van de expositie Naar het Rijk der Fabelen. De tentoonstelling is inclusief en toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Door te voelen, te ruiken en te kijken kan de bezoeker zelf beslissen: verdient dit dier zijn imago of heeft het recht op rectificatie?

De presentatie is in handen van Veronie Kobussen. De sfeervolle muzikale omlijsting door de huis-dj Maarten van de Ven en de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Basteicafé: Reis door het rijk der fabelen!
Agendaoverzicht
Datum
donderdag 10 november 2022
Tijd
20:00
 - 
22:30
uur
Kosten
€ 5,00 / Vrienden van De Bastei € 3,00
Locatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland