Rondleiding door het Rijk der Fabelen

In het kader van de tentoonstelling Naar het Rijk der Fabelen organiseert De Bastei rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers. Deze multi-zintuigelijke tentoonstelling is een vrolijke beestenparade waar je feiten en fabels ontdekt over bekende dieren uit de regio. Voel, ruik, en luister goed naar de dieren in de expositie en laat je verrassen!

Deze gratis rondleidingen vormen een pilot voor De Bastei om het museum beter toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende bezoekers. Het museum wil daarbij beter bekend raken met de ervaringen, wensen en uitdagingen van deze doelgroep. We vragen deelnemers daarom na afloop mee te doen met een korte evaluatie.

Programma

10.00 uur    Inloop entreegebouw

10.15 uur    Start rondleiding door de tentoonstelling Naar het Rijk der Fabelen!

11.30 uur    Koffie/thee met gebak in restaurant van DROOM! de Bastei en korte evaluatie.

12.00 uur    Einde

We vragen deelnemers om samen met een buddy te komen. Er is plaats voor 8 personen, inclusief buddy's, dus meld je snel aan!

Klik hier om aan te melden

Dit tentoonstellingsproject is een volgende stap in het meer inclusief organiseren en presenteren van het museumverhaal. Inclusiviteit gaat uiteraard om veel meer bezoekersgroepen die elk eigen uitdagingen en ervaringen in hun museumbezoek. De Bastei wil zich dan ook de komende jaren meer inzetten om de grote diversiteit aan bezoekersgroepen beter te bedienen.

Vijf kraaiachtigen bij elkaar met de Vlaamse Gaai als kleurig middelpunt.
Vijf kraaiachtigen bij elkaar met de Vlaamse Gaai als kleurig middelpunt.
Agendaoverzicht
Datum
zondag 20 november 2022
Tijd
10:00
 - 
12:00
uur
Kosten
inbegrepen bij entree De Bastei
Locatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland