Struinkunst aan de Waal

Langs de rivier spoelt van alles aan. Stenen, stukjes hout en veel meer.  We gaan deze schatten verzamelen en maken een echt kunstwerk op het strand. Ook de kleuren van de bloemen en planten die we vinden worden gebruikt. Deze verrassende ontdekkingstocht voor kinderen van 8 t/m 12 jaar wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

We vertrekken vanaf de Waalkade bij wandelbrug Ooijpoort. Vanaf het hoogste punt kunnen we het gebied mooi bekijken. Daarna wandelen we via de nieuwe voetgangersbrug 't Zeumplankje de Stadswaard in. Hier gaan we op zoek naar materialen uit de natuur waarmee we een klein kunstwerkje maken. Daarna zoeken we aangespoelde dingen om een gezamenlijk kunstwerk te bouwen.

We kunnen alles uit de natuur gebruiken, uiteraard zonder dat we schade aanrichten aan planten of struiken. Bladeren van de grote klis zijn uitstekend materiaal, uitgebloeide plantenresten van vorig jaar, dode takken, mos, stenen en ja, ook achtergelaten afval kunnen we gebruiken voor een eigen ontwerp. Dit maken we dan op het Waalstrand. Wij maken er een foto van, die we je na afloop toesturen.

En natuurlijk maken we daarmee ook een mooie wandeling door het gebied en langs de Waal. We struinen door een natuurgebied vol planten, bloemen, grassen, distels en konikpaarden.

Ga met ons mee, trek laarzen aan en kleren die vies mogen worden en heb absoluut een leuke middag! Wij zorgen voor iets te drinken onderweg. We verzamelen om 14.30 uur bij wandelbrug Ooijpoort aan de Waalkade. Om 16.30 uur kun je daar weer opgehaald worden.

Ontdekkingstocht: Struinkunst aan de Waal
Agendaoverzicht
Datum
woensdag 12 juni 2019
Tijd
14:30
 - 
16:30
uur
Kosten
€ 3,00 / Met stempelkaart € 2,00 / Vrienden van De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen € 1,50
Locatie

Wandelbrug Ooypoort
Het Meertje
6522 KJ Nijmegen
Nederland