Basteicafé 'Stadslandbouw'

Op donderdag 9 februari gaan we tijdens het Basteicafé in op de toekomst van de stadslandbouw - oftewel het telen, oogsten en afzetten van voedsel in of nabij de stad.

Dit Basteicafé is volgeboekt. Je kunt je helaas dus niet meer inschrijven voor deze activiteit. Het eerstvolgende Basteicafé is op donderdag 9 maart. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Op dit moment vindt er in onze regio op bescheiden schaal al een transitie van de landbouw plaats, zoals met kringlooplandbouw, natuur-inclusieve en herstellende (ofwel 'regeneratieve') landbouw. Ook op het vlak van distributie van lokaal geteeld voedsel, preventie van voedselverspilling en schoolmoestuinen gebeurt er al veel. Voorbeelden vind je in de Kop van Malden, in de Ooij, op de Warmoes, bij het vroegere Kinderdorp Neerbosch, bij Ressen en in de diverse volkstuincomplexen in en rond Nijmegen.

Elk van de verschillende initiatieven draagt vanuit de eigen praktijk bij aan de sociale, economische en ecologische verduurzaming van het Nijmeegse voedselsysteem.

Lezingen

Eind 2022 heeft de gemeente Nijmegen besloten tot instelling van een zogenaamd Stadslandbouwloket. Daarmee wil ze de vele initiatieven van regionale voedselvoorziening in de vorm van ecologische landbouw en sociale moestuinprojecten meerjarig ondersteunen.

Waar komt dit voorstel van een 'loket' vandaan en wat gaat het betekenen? Dat hoor je in het eerste deel van de avond van Han Derckx en Martin Ruivenkamp. Na de pauze zullen diverse regionale stadslandbouw-initiatieven zich aan je voorstellen, zoals de Warmoes, Gelukkige Groentes, Oregional, Van Tuin tot Bord en Bodemzicht

De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj's Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven plus de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Basteicafé: Stadslandbouw
Open dag Biesterhof (foto: Piet Levering)

Leadfoto Van Tuin tot Bord: Yulia Mulino

Agendaoverzicht
Datum
donderdag 9 februari 2023
Tijd
20:00
 - 
22:30
uur
Kosten
€ 5,00 / Vrienden van De Bastei € 3,00
Locatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland