Bezoek de ArcheoHotspot

Kom binnen en help mee de vondsten te ordenen of neem je eigen vondsten mee om deze te laten beschrijven door een echte archeoloog. Het kan allemaal in onze ArcheoHotspot!

Nu Museum Het Valkhof tijdelijk haar deuren heeft gesloten in verband met een grootse verbouwing is de ArcheoHotspot (tijdelijk) verhuisd naar het entreegebouw van De Bastei. Wil je meer weten over archeologie? Op dagen dat er een archeoloog aanwezig is kun je daar terecht met je vragen en vondsten! Tip: informeer even van tevoren als je zeker wilt zijn dat de ArcheoHotspot open is.

ArcheoHotspots zijn plekken waar je zelf kennis kunt maken met archeologie. Je kunt er gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers nu op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of mee helpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden. Op veel plekken is er ook vaak ruimte om eigen vondsten te laten onderzoeken, vragen te stellen en of mee te doen aan activiteiten of lezingen.

Man die met een klein kwastje een fossiel schoonmaakt.
Foto: Peter Eekelder.
Agendaoverzicht
Datum
zondag 1 januari 2023 t/m dinsdag 31 januari 2023
Tijd
10:00
 - 
17:00
uur
Kosten
gratis
Locatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland