Lezing Eet!verleden

Culinair historica Manon Henzen van eet!verleden vertelt in een vlotte belevenislezing over de geschiedenis van onze keuken en ons eetpatroon in relatie met ons (voedsel)landschap.

Hoe zag een maal in de prehistorie eruit en hoe verschilt dat met een middeleeuws diner? Welke exotische gewassen en dieren verschenen in de Gouden Eeuw op ons bord? Welk veelzijdig stukje vlees brachten de Romeinen mee naar Nederland? Waardoor veranderde ons eetpatroon sterk in de negentiende eeuw? Welke ingrediënten liggen al duizenden jaren op ons bordje?

Starttijden lezingen: 

  • 13.00 uur
  • 15.00 uur
Agendaoverzicht
Datum
zondag 29 oktober 2023
Tijd
13:00
uur
Kosten
kosten inbegrepen bij entree De Bastei
Locatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ
Nijmegen
Nederland