Go Short @ De Bastei

Tijdens het korte filmfestival Go Short vind je in ons museum vier prachtige korte films die je aan het denken zetten over de relatie tussen mens, rivier en natuur. Museum De Bastei vormt het perfecte decor voor het focusthema 'Heat Waves' van het filmfestival.

Het thema van Go Short 2024 'Heat Waves' besteedt aandacht aan de steeds warmer wordende zomers en de (in)directe gevolgen van klimaatverandering. Omdat de rivier de Waal door de stad Nijmegen stroomt, heeft water altijd een belangrijke en vitale rol gespeeld voor de stad. Museum De Bastei vertelt het verhaal van de rivier en als onderdeel van ons focusprogramma vertonen we enkele films uit het programma in museum De Bastei, om stil te staan bij de directe relatie die Nijmegen heeft met het water, nu en in de toekomst. Ervaar hoe de rivier de stad verbindt met de natuur!

De film 'Clarkii' speelt in de vaste tentoonstelling 'Schatkamer van de Rivier'. De andere korte films: 'The Flood is Coming', 'Heat wave' en 'Rêver Grand' draaien in het Amfitheater.

Dit programma is toegankelijk met een entreebewijs voor het museum tijdens reguliere openingstijden.

Still uit de korte film 'The Flood is Coming'.
Still uit de korte film 'The Flood is Coming'.

 

Go Short is hét festival voor de korte film in Nederland. De 16e editie van Go Short vindt plaats van 3 t/m 7 april in 2024. Hier worden de beste, recente, korte films van Europa vertoond. 

Agendaoverzicht
Datum
vrijdag 29 maart 2024 t/m zondag 31 maart 2024
Tijd
10:00
 - 
17:00
uur
Kosten
Gratis bij je museumbezoek
Locatie

Museum De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland