Speurtocht: De Gouden Engel

Nine de Non en Govert Goudsmid hebben een gouden engel in De Bastei verstopt, zodat hun vijanden het goud niet in handen krijgen. Maar nu zijn ze de code van het cijferslot vergeten! Kun jij ze helpen om de Gouden Engel terug te vinden? Deze speurtocht door het hele museum is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het is 1562. De beeldenstormers komen steeds dichterbij. Ze willen alle gouden schatten van de kerk kapotmaken! Nine de Non en Govert Goudsmid moeten snel een plan bedenken om het goud van de kerk veilig te stellen. Maar zo veel kisten met gouden voorwerpen zouden al snel opvallen. Daarom besluiten ze om het goud te smelten en het in een gat in de grond te gieten. Een beetje zand erover en het is verstopt.

De volgende dag graven Nine en Govert de afgekoelde klomp op met als doel hem beter te verstoppen. Ze zijn verbijsterd als ze zien dat de gouden klomp op een echte engel lijkt! Eenmaal van de verrassing bekomen verstoppen ze de Gouden Engel ergens in een kist.

Maar nu zijn ze de code van het cijferslot vergeten! Ze hadden wel een geheugensteuntje verzonnen door overal in De Bastei gouden dieren te verstoppen. Kun jij ze helpen om de Gouden Engel terug te vinden?

Speurtocht 'De Gouden Engel'
Agendaoverzicht
Datum
maandag 1 juli 2024 t/m woensdag 31 juli 2024
Tijd
10:00
 - 
17:00
uur
Kosten
€ 1,00
Locatie

De Bastei
Lange Baan 4
6511 XJ Nijmegen
Nederland

Tags