Vervoer naar activiteiten

Hoe kun je het vervoer met ouders goed regelen?

De meeste excursies worden al voor de zomervakantie ingeboekt, waardoor er al afspraken gemaakt kunnen worden over het vervoer. Zijn er vaste ouders beschikbaar voor vervoer en begeleiding bij excursies? Kom dan vlak na de zomervakantie met deze groep ouders bij elkaar. Spreek met elkaar af wie wanneer kan rijden en leg deze afspraken vast. Zo voorkom je dat je voor elke excursie druk bent met het regelen van het vervoer. Kan een ouder onverwachts toch niet op de afgesproken datum? Laat die ouder zelf een vervangende ouder regelen.

Auto

Met de auto op pad naar een excursie? Op de website van Veilig Verkeer Nederland staan de basisregels beschreven voor het veilig vervoer van kinderen.

Bus

Vervoersbedrijven Connexxion en Breng bieden een Kids Groepsticket aan. Dit ticket is geldig voor een groep van maximaal 15 kinderen en 3 begeleiders. De kosten van een ticket liggen op € 22,-. Indien de groep uit meer dan 15 kinderen bestaat, kun je 2 Kids Groeptickets bestellen. Deze zijn geldig voor 30 basisschoolkinderen en 6 begeleiders. Klik hier voor de voorwaarden en bestelmogelijkheden.

Daarnaast bestaat er het Kunstbuskaartje, een groepsvervoerbewijs voor scholieren, begeleiders en leraren, die een culturele instelling gaan bezoeken. Het Kunstbuskaartje is geldig voor maximaal 35 personen, waaronder maximaal 10 volwassenen. Het kaartje kost € 15,-. Klik hier voor meer informatie en bestelmogelijkheden.

Zonnetrein

Voor een excursie in de omgeving Nijmegen zou je als school ook kunnen denken aan vervoer via de Zonnetrein. Op een duurzame én leuke manier naar je excursie toe, dat wilt toch iedere leerling? Neem contact op via deze website voor meer informatie en eventuele kosten.