Eco-Schools

Is jouw school een duurzame school? Laat het zien met de Eco-Schools certificering.

Een duurzame school profileert én profiteert! Aandacht voor duurzaamheid levert zichtbare en concrete resultaten op. Een kleine greep uit de mogelijkheden zijn kostenbesparing, gezondere voeding, minder verkeersproblemen rondom school, minder afval en enthousiaste, milieu bewuste leerlingen.

Drie medewerkers van De Bastei zijn onlangs gecertificeerd om het proces te begeleiden van onderwijsinstellingen naar het wereldwijde duurzaamheidskeurmerk Eco-Schools. De Bastei ziet in Eco-Schools een overkoepelende aanpak of proces dat een school geleidelijk aan duurzamer maakt. Lessen, lesmaterialen, activiteiten en projecten kunnen hier goed ingepast worden. Het uit deze praktische aanpak ontstane schoolbeleid wordt door de student-led aanpak als vanzelf gedragen.

Gezonde School? Groen Schoolplein? Frisse School? Er zijn veel keurmerken die onderdelen van duurzaamheid beslaan. Maar wil je duurzaamheid in al zijn facetten aanpakken? Kies dan voor het keurmerk ‘Eco-Schools’.

Eco-Schools biedt een duidelijke structuur naar meer duurzaamheid, waarbij leerlingen en docenten samen een eigen actieplan, doelstellingen en gedragsregels opstellen. Duurzaamheid is niet langer een ‘projectje’ of activiteit, maar raakt verankerd in ieders denken en doen. Met Eco-Schools als leidraad zet Nijmegen een grote stap naar scholen met een gezonde en duurzame leef-, leer- en werkomgeving.