Masterclass Klimaat

Het klimaat verandert, daar komen we niet onderuit. Maar wat betekent dit voor de toekomst? En wat vinden jullie leerlingen hiervan? In deze masterclass gaan we met leerlingen in gesprek over wat zij denken over klimaatverandering. Deze gastles kan uitgebreid worden tot een project, met diverse modules. 

Is klimaatverandering erg? Wat zie je hiervan om je heen? Maak jij je zorgen hierover? En wat betekent klimaatverandering voor jouw toekomst? Medewerkers van De Bastei zijn door weervrouw Margot Ribberink getraind, om een masterclass klimaat te kunnen geven aan het basisonderwijs. In deze gastles gaan we met leerlingen een open gesprek aan over de oorzaken en de gevolgen van klimaatverandering. Ook is het mogelijk om er een project van te maken, door het uitbreiden van de gastles met onderstaande modules. 

  • Module 1:    Gastles waarbij een Bastei medewerker in de klas het gesprek met de leerlingen aangaat. 
  • Module 2:    Aan de slag met de ecologische voetafdruk. Leerlingen vullen een test in en samen bespreken we de scores. 
  • Module 3:    Aan de slag met het bedenken (én uitvoeren) van acties gericht op de thema's rondom huis, vervoer en reizen, voeding en  spullen. 
  • Module 4:    De ecologische handafdruk: met wie ga jij het gesprek aan? Stel, je wilt iets veranderen. Aan je gedrag, aan je huis of op je school, om de wereld een klein beetje duurzamer te maken. Wie heb je dan nodig? En hoe voer je eigenlijk zo'n gesprek? 

Heb je vragen over de inhoud, of wil je dat de inhoud aansluit bij de thema's waar je in de klas al mee bezig bent? Neem contact met ons op om dit te bespreken. Mail ons via nme@debastei.nl

Praktische informatie:

Doelgroep: Basisscholen, groep 7 & 8

Tijdsduur: per module 60 minuten

Prijs: € 60 per uur

Locatie: Op school

Wil je een gastles boeken? Dat kan via de digiplanner