terug naar Operatie Steenbreek Breedeweg

Operatie Steenbreek op 'hitte-excursie'

4 september 2022
Werkt dat nou, groen in plaats van stenen als middel tegen de hittestress? De Nijmeegse binnenstad, donderdagmiddag, op het heetste moment van deze week.

Doe mee met de Groene Doedag in Breedeweg!

1 september 2022

Op vrijdag 30 september helpen we u om gratis een tuintje van 1m2 aan te leggen in uw voortuin. Deze Groene Doedag is voor inwoners die aan de westkant van de Bredeweg wonen.

Tuinadvies Breedeweg een jaar later

Tuinadvies Breedeweg: een jaar later

29 juni 2022

Vorig jaar legden Sonja Nihot en Ad Vlaar uit Breedeweg een mooie groene voortuin aan na een gratis advies van Operatie Steenbreek. Nu laten ze trots het resultaat zien.

Aan de slag in het voorjaar!

12 april 2022

Het is lente! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. De lokale tuinadviseur van Operatie Steenbreek kan je daarbij helpen.

regenwater opvangen

Vang jij al regenwater op?

19 februari 2022
Met het plaatsen van een regenton vang je zelf regenwater op in de tuin. Zo heb je altijd een voorraad water voor je (tuin)planten wanneer het even niet regent.
Netwerk Steenbreek-avond

Afkoppelen regenpijp met subsidie

17 februari 2022
De gemeente Berg en Dal stimuleert het afkoppelen van regenpijpen en het opvangen van regenwater met aantrekkelijke subsidie. Goed voor je tuin en goedkoper voor jou.

Groene voornemens voor 2022

15 december 2021

We kijken alvast vooruit naar het nieuwe jaar. Misschien denk je al na over goede voornemens voor 2022. Maar heb je ook GROENE voornemens?

Help! Ik heb een tuin...

1 november 2021

Hou je van groen, dan hou je vast en zeker ook van een eigen tuin. Maar wat als je naar een nieuwe woning verhuist en de tuin is erg verwaarloosd?

Vergeten Plantseizoen van start

4 oktober 2021

Wat je wellicht niet zou denken: het najaar is het ideale seizoen om tegels te verwijderen en er groen voor te planten.

Charlotte en Don

Bewoners blij met service tegelophaaldienst

21 juni 2021

Charlotte Ruijs (29) en haar vriend Don Kersten (33) vielen vorig jaar als een blok voor hun huis in Breedeweg. Maar die tuin… Rondom de woning lagen stenen, grind en kunstgras.

Wethouder Sylvia Fleuren en medewerker Jan Pieter

Steenbreekcampagne Breedeweg van start!

18 mei 2021

Gisteren ging de campagne Operatie Steenbreek Breedeweg van start. Om de lancering te vieren, ontvingen klanten van de Buurtmarkt vlinderstruikjes en folders.

Fotoshoot voor Operatie Steenbreek Breedeweg

23 februari 2021

We meldden het al: na Nijmegen en Lingewaard gaat Operatie Steenbreek ook aan de slag in Breedeweg. Een fotoshoot voor nieuw campagnemateriaal hoort daar natuurlijk bij.

Operatie Steenbreek Breedeweg

Stenen breken in Breedeweg!

3 februari 2021

De groene vlek breidt zich steeds verder uit. Na Nijmegen en Lingewaard rollen we de campagne Operatie Steenbreek nu ook in Breedeweg uit!

roodborstje foto Michel Geven I Sjon.nl

Help vogels de winter door

19 januari 2021

Na Blue Monday is het tijd voor een GROENE tuin! Geef je humeur een oppepper en ga tussen de buien door lekker aan de slag. Dat kan nu al door de vogels in je tuin de winter door te helpen.